Тиждень української кухні
З 20 по 24 жовтня 2025 року наш заклад перетворився на справжній гастрономічний центр! Ми провели насичений та пізнавальний Тиждень української кухні, який об'єднав дітей, батьків та педагогів навколо наших національних традицій!
Кожен день був присвячений знаковій страві та культурі:
ДЕНЬ 1«Смакуємо з дитинства: знайомство з українською кухнею»
ДЕНЬ 2 «День червоного борщу» ![]()
ДЕНЬ 3 «День вареників» ![]()
ДЕНЬ 4 «Кухня Сходу і Заходу України» (знайомилися зі «Скарбами регіонів»)
ДЕНЬ 5 «Смаколики з України»
Наші маленькі кулінари досліджували «Секрети бабусиної кухні» та історію страв («Борщ, вареники, каша, узвар»). Ми провели захоплюючі пізнавально-дослідницькі ігри та експерименти з елементами STEM і сенсорного розвитку, які допомогли дітям освоїти математичні уявлення (міри, вага), логіку та мовлення, використовуючи кулінарні продукти!
Вихованці продемонстрували талант, створюючи справжні кулінарні шедеври на папері та в об’ємі: малювання: «Моя улюблена страва», «Гостинний український стіл», аплікація: «Варенички з вишнями», «Кошик з овочами», ліплення: «Пампушки до борщу».
Особлива подяка батькам за активну участь у челенджах, які об’єднали наш садочок: челенджі: «Готуємо українську страву», «Українська кухня», «Скарбничка кулінарних слів», «Абетка Смаку», спільне створення Книги рецептів «Улюблені українські страви нашої сім'ї»Дякуємо всім учасникам за любов до традицій, активність та творчий підхід!
Смакуймо своє, українське! ![]()
![]()